GBO cloud en Brokercloud nu verbonden door API

GBO cloud en Brokercloud kondigen vandaag de automatische gegevensuitwisseling aan tussen hun software-programma’s. Verzekeringsmakelaars zullen voortaan – zonder enige menselijke manipulatie – de bloc retours van GBO in hun Brokercloud zien. Dit vermindert aanzienlijk het administratieve werk, zodat ze zich beter kunnen focussen op hun klanten.

Nog minder handmatige manipulaties voor de makelaar

GBO cloud vermindert reeds jaren de tijd die makelaars besteden aan administratieve taken met inachtneming van de wettelijke bepalingen. Voortaan zal het bijwerken van hun database en de opvolging van hun commissies nog sneller en efficiënter verlopen.

Tot op heden moest elke makelaar zijn gegevens en documenten van de 30 aangesloten maatschappijen handmatig gaan downloaden, alvorens deze te kunnen opladen in hun software. De GBO API maakt het nu mogelijk om deze bloc retours automatisch naar hun beheerspakket te versturen, zodat de gegevens onmiddellijk in hun database worden geïnjecteerd. Dit vermindert het administratieve werk nog meer.

Een optimaal beheer voor de makelaars

Zodra de API actief is, zullen de betrokken makelaars automatisch hun gegevens en documenten van GBO zien verschijnen op de pagina’s die gewijd zijn aan bloc retours in hun beheerspakket. Voor de makelaars wiens software niet – of nog niet – is aangesloten op GBO cloud verandert er niets, aangezien zij hun gegevens handmatig kunnen blijven importeren in hun software.

Parallel aan deze ontwikkeling die de uitwisseling automatiseert, blijft de GBO online applicatie een tool voor optimaal makelaarsbeheer. Het biedt essentiële functionaliteiten zoals een overzicht van de ontvangen bloc retours, aanleveren van de gegevens in Excel of PDF, eenvoudig en centraal beheer van documenten (termijnborderellen, rekeningafschriften), beheer van de maatschappijen en nog andere functies in ontwikkeling.

Nog niet aangesloten met GBO? Vraag gratis uw demo aan via deze link.