Efficiënt Financieel Beheer in Brokercloud

Een interview met Pieter-Jan Lefevere van Allcover

In de wereld van verzekeringsmakelaars is efficiëntie cruciaal. Om die reden kiezen steeds meer makelaars voor digitale oplossingen zoals Brokercloud. We spraken met Pieter-Jan Lefevere, zaakvoerder van Allcover en één van de eerste gebruikers van Brokercloud, over zijn ervaringen met de module Financieel Beheer, één van de nieuwste en meest waardevolle functies van het systeem.

Waarom koos je in 2018 voor Brokercloud?

Pieter-Jan Lefevere: 

"Toen wij in 2018 overstapten naar Brokercloud, waren we op zoek naar een oplossing die ons volledige proces kon digitaliseren. Wat voor ons cruciaal was, was de mogelijkheid om alles binnen één systeem te beheren, zonder externe apps. Brokercloud bood ons dat: een platform waarin alle klantdocumenten, polissen en historieken direct beschikbaar zijn. Het feit dat onze klanten hun documenten volledig digitaal kunnen ondertekenen, zorgde ervoor dat we nu meer dan 95% van de stukken binnen twee weken ondertekend hebben. Dit heeft onze efficiëntie enorm verhoogd."

Welke functies gebruik je het meest in Brokercloud?

Pieter-Jan Lefevere:

"Naast de digitale ondertekening gebruiken we vooral de telefonie koppeling met Fonzer. Elke inkomende oproep wordt automatisch aan het juiste klantdossier gekoppeld, wat zorgt voor een naadloze historiek. Ook de File Explorer op onze mobiele apparaten is onmisbaar: foto's van schadegevallen kunnen we meteen in de workflow plaatsen, wat ons veel tijd bespaart. De integratie met tools zoals WeGroup voor multi-tarificatie helpt ons om snel de beste offertes voor particuliere klanten te maken."

Wat vind je van de module Financieel Beheer in Brokercloud?

Pieter-Jan Lefevere: 

"De module Financieel Beheer in Brokercloud is echt een gamechanger voor ons. Het termijnbeheer is zeer gebruiksvriendelijk en nauwkeurig. We kunnen onze financiële processen veel sneller afhandelen dan voorheen. Het inlezen van termijnborderellen helpt ons om fouten in klantgegevens op te sporen en aan te passen. Een van de beste functies is de mogelijkheid om parameters in te stellen voor het monitoren van premieverhogingen. Dit stelt ons in staat om proactief te reageren op onverwachte kostenstijgingen en onze klanten beter te informeren."

 

Lefevere benadrukt hoe belangrijk het is voor makelaars om hun portefeuille correct te beheren. “Het gebruik van financieel beheer geeft ons de mogelijkheid om alle premies, commissies en betalingen overzichtelijk te houden. Dat maakt het niet alleen eenvoudiger om rapportages op te stellen, maar zorgt er ook voor dat we geen fouten maken in de administratie.”

Wat heeft Brokercloud verbeterd ten opzichte van Brio, dat je voorheen gebruikte?

Pieter-Jan Lefevere: 

"Na de overname van Assurwest werkten we in 2 systemen. De portefeuille van Assurwest werd beheerd in Brio en de portefeuille Allcover in Brokercloud. Voor ons was de overstap van Brio naar Brokercloud een kwestie van efficiëntie. Brokercloud is ontworpen met de makelaar in gedachten, terwijl Brio meer vanuit het perspectief van de verzekeringsmaatschappij is ontwikkeld. Financieel beheer in Brokercloud is bijvoorbeeld veel eenvoudiger en sneller te gebruiken. Je hoeft niet constant debit- en credittransacties om te draaien, zoals in Brio. Daarnaast is Brokercloud volledig cloud-based, wat betekent dat we overal toegang hebben tot ons systeem, of dat nu op kantoor, thuis, of onderweg is."

“Een ander voordeel is dat zowel de gegevens via Portima als GBO-cloud volledig automatisch binnenkomen. We moeten ze dus niet opladen."
 

Waarom zouden andere makelaars de module Financieel Beheer moeten gebruiken?

Pieter-Jan Lefevere:

"Makelaars die met commerciële teams werken, kunnen dankzij het termijnbeheer in Brokercloud heel eenvoudig de commissies opvolgen en de premie-evoluties van hun klanten volgen. De module maakt het mogelijk om proactief te handelen, vooral bij premieverhogingen. Het zorgt ervoor dat je volledig zicht hebt op de financiële status van je klanten en helpt fouten in de administratie te voorkomen. 

Het controleren van de rekeninguittreksels van de maatschappijen is ook zeer handig. Zo heb je steeds een correct overzicht van de commissie van een klant en kunnen we ook de maatschappijafrekeningen controleren.

Bovendien bespaart het veel tijd. Wij hebben bijvoorbeeld gezien dat het gebruik van de module ervoor zorgt dat je tijd bespaart die je vervolgens kunt besteden aan klantcontacten en proactief beheer."

Conclusie

Brokercloud biedt een uitgebreide oplossing voor verzekeringsmakelaars, waarbij het Financieel Beheer een van de meest waardevolle toevoegingen is. Deze module helpt makelaars om hun financiële processen efficiënter te beheren, fouten te minimaliseren en proactief in te spelen op veranderingen in premies. Voor makelaars zoals Pieter-Jan Lefevere van Allcover is Brokercloud meer dan een digitaal platform: het is een essentieel onderdeel geworden van hun dagelijkse operaties, waarmee zij de dienstverlening aan hun klanten naar een hoger niveau kunnen tillen.