We geloven in de visie van Brokercloud: een performant én open beheerspakket.

Charlotte Schoofs, Plusassur

Enkele maanden geleden bundelden verschillende makelaars in Antwerpen en het Waasland hun krachten. Voortaan gaan ze samen door het leven onder de naam Plusassur. en telt de makelaar zeven vestigingen: Zwijndrecht, Kieldrecht, Haasdonk, Lokeren, Essen, Reet en Knokke. Plusassur koos resoluut voor Brokercloud als beheerpakket. Waarom? Dat vertelt operationeel manager en bestuurder Charlotte Schoofs.

“Onze taille biedt ons enkele belangrijke troeven. Zo hebben we heel wat gespecialiseerde kennis in huis, beschikken we over extra slagkracht richting verzekeraars en kunnen we onze klanten nog beter servicen. We zorgen er dan ook voor dat we makkelijk bereikbaar zijn. Klanten die een afspraak wensen, kunnen snel terecht in één van onze kantoren. Maar om een optimale service te kunnen garanderen, moet je nu eenmaal beschikken over een performant beheerspakket. Na een korte, maar intensieve marktscreening opteerden we voor Brokercloud."

Op welke vlakken maakt Brokercloud volgens jullie het verschil?

Charlotte Schoofs: We waren in eerste instantie vooral getriggerd door de visie van Brokercloud: een efficiënte en gebruiksvriendelijke beheerssoftware die op zijn beurt koppelingen mogelijk maakt met tal van andere, meer gespecialiseerde tools. Een open architectuur zeg maar. Dat lijkt me een zeer goede insteek. Je kan vandaag nu eenmaal niet in alle domeinen een absolute specialist zijn, zelfs niet binnen één sector.

Als makelaar moeten wij mee evolueren op digitaal vlak, en daar geeft Brokercloud ons dankzij de API’s met andere tools alle kansen toe. Ik vind het ook een meerwaarde dat Brokercloud zelfs verschillende platformen toelaat die in zekere zin ook concurrenten zijn van elkaar. Je kan als makelaar vrij kiezen met wie je in zee gaat. Als Brokercloud zelf die keuze zou maken, zou het ons op één of andere manier beperken, en dat hebben we natuurlijk liever niet.

Daarnaast vinden we ook de mogelijkheden die Brokercloud biedt inzake management, rapportering en selecties van klanten een toegevoegde waarde. Dit helpt ons onder andere om binnen onze dagelijkse werking samen met ons team de juiste prioriteiten te bepalen.

Heb je het gevoel dat het mogelijk is om jullie beheerspakket te verfijnen in functie van jullie eigen voorkeuren?

Charlotte Schoofs: Zeker! Bij Brokercloud luisteren ze echt naar onze wensen en verwachtingen. Zo vragen we zelf af en toe om koppelingen te voorzien met bepaalde tools. We merken dat Brokercloud er in dergelijke gevallen ook alles aan doet om dit in orde te brengen. Dat geeft vertrouwen.

Ook stellen we vast dat Brokercloud vastbesloten is om in de toekomst verder te groeien en nog performanter te worden. Dat is geruststellend. We moeten eerlijk toegeven dat niet elk bedrijf in onze sector er zo over denkt.

Biedt Brokercloud bepaalde features die makelaars met meerdere vestigingen het leven eenvoudiger maken?

Charlotte Schoos: Als er kantoren bijkomen, dan is het vrij makkelijk om op operationeel vlak de overgang voor te bereiden. Je hoeft niet meteen alles van A tot Z over te nemen. Daarnaast is de helikopterview een zegen voor ons schadebeheer, dat over onze kantoren heen georganiseerd wordt.

Waar zie je nog werkpunten voor Brokercloud?

Charlotte Schoofs: Ik ben ervan overtuigd dat het pakket de komende maanden en jaren verder uitgebouwd zal worden en ons nog extra mogelijkheden zal bieden. Ik heb begrepen dat er nu gewerkt wordt aan een boekhoudmodule, maar dat vind ik voor Plusassur niet zo prioritair. Er bestaan meer dan voldoende efficiënte en performante boekhoudtools om je boekhouding op een efficiënte manier naast je beheerspakket te organiseren als makelaar. Het is dan wel belangrijk dat er een correcte koppeling gelegd worden tussen beide pakketten. En op dat vlak kan je niet beter zitten dan bij Brokercloud.