Je merkt dat Brokercloud ontwikkeld wordt door mensen die de verzekeringssector door en door kennen.

Sergiu Coroi, IN & CO Insurance

Makelaarskantoor IN & CO Insurance heeft vestigingen in Dilbeek, Antwerpen, Brussel-centrum en Woluwe en maakte sinds zijn oprichting in 2017 een explosieve groei door. Zo telt de makelaar vandaag, naast de twee zaakvoerders, om en bij 30 FTE’s en 7 subagenten. Brokercloud is dan ook erg verheugd over het feit dat IN & CO Insurance op 1 juli 2023 overstapte naar ons beheerspakket.

Oost-Europese klantenportefeuille

In 2017 startten Sergiu en zijn echtgenote Ina als makelaar, zowel in Leven als in BOAR. Het kantoor kende een pijlsnelle groei. “Onze doelgroep bestaat zowel uit particuliere klanten als uit zelfstandigen en kmo’s”, vertelt zaakvoerder Sergiu Coroi. “Zelf ben ik afkomstig uit Roemenië. Dit maakt dat een belangrijk deel van onze portefeuille bestaat uit Oost-Europese klanten: Polen, Roemenen, Bulgaren, Moldaviërs, Oekraïners … De sectoren waarin we echt gespecialiseerd zijn, zijn de bouw-, transport- en schoonmaaksector, alsook medische en paramedische beroepen.” 

Service optimaliseren

De komende jaren ligt de focus van IN & CO Insurance minder op groei. “We hebben een strategisch plan voor de komende drie jaar uitgetekend, en daarin ligt de klemtoon vooral op het optimaliseren van onze klantenservice en een efficiënte werking van ons kantoor. Daarvoor werken we samen met Philippe Bertinchamps. Als lid van het Steering Committee begeleidt hij de directie en de managers bij het opstellen, coördineren en implementeren van het strategisch plan. Het spreekt voor zich dat een performant beheerspakket daarvoor erg belangrijk is.”

IJzersterk CRM

Op 1 juli vond de switch naar Brokercloud plaats. De migratie vanuit het vorige beheerspakket naar Brokercloud verliep uiterst vlot, aldus Sergiu. Waarom viel de keuze op Brokercloud? “We wensen een ijzersterk CRM te integreren in ons beheerspakket, en daar bleven we bij het vorige pakket wat op onze honger zitten. Met Brokercloud beschikken we op dat vlak over veel meer mogelijkheden. Je merkt dat het pakket gebouwd is en verder ontwikkeld wordt door mensen die de verzekeringsbranche en de makelarij erg goed kennen. Dit maakt dat Brokercloud snel en efficiënt inspeelt op de verwachtingen van makelaars. Dat we ook op verplaatsing toegang hebben tot al onze klantendata is bijvoorbeeld een belangrijk pluspunt.”

Toekomstige verbeterpunten?

Ziet Sergiu nog nieuwe opties die idealiter in Brokercloud geïntegreerd zouden worden? “We communiceren vanuit ons kantoor vaak met klanten via meerdere kanalen, onder andere via social media. Het zou absoluut een meerwaarde zijn als Brokercloud communicaties via deze kanalen zou integreren en het ook mogelijk zou zijn om de bijlagen, zoals documenten en foto’s, op te slaan in ons beheerspakket. Ook zie ik heil in de mogelijkheid om de financiële kant van de zaken op te stellen voor subagenten. Dat is vandaag nog niet mogelijk, maar hopelijk in de toekomst wel.”